Neue Schule sine bitt

TRINSEBITT

Løse ringer

Starter. Tykkelse: 14 og 16mm. Trinseringer: 55 og 70mm diameter

De første årene hesten i hestens utdanning trenger den et bitt som er komfortabelt. Hesten skal akseptere bittet og være trygg på kontakten med rytterens hånd. Vi vil se stille aksept. Ikke en overaktiv hestemunn. Bittet egner seg også til longering, tømmekjøring og bakkearbeid. Et mildt bitt med tungefrihet som oppfordrer hesten til å strekke overlinjen og søke fram og ned inn i en myk og konsistent kontakt.

 

Team Up. Tykkelse 12 og 16mm. Trinseringer: 55 og 70mm diameter

Team Up har midstykke som ligger parallent med hestens tunge. Dette  fordeler kontakten mellom midstykket og sidestykkene slik at bittet har jevnt trykk over hele tungen. Et fleksibelt tredelt bitt som tilrettelegger for uavhengige tøylesignaler.

 

Tranz Angled. Tykkelse 14, 16 og 18mm. Trinseringer: 55 og 70mm i diameter

Ved tøylekontakt plasseres midstykket i "kløften" som ligger midt i tungen og stimulerer følelse og responsivitet. Dette muliggjør bedre kommunikasjon med hesten gjennom tøylen. Sidearmene er svakt bøyde og har en oval profil. Den ovale profilen gjør at bittet tar liten plass mellom tungen og ganen samtidig som at hesten opplever det som et tykkere bitt.

 

Verbindend. Tykkelse: 12 og 16mm. Trinseringer: 55, 65 og 70mm i diameter (65mm kun for 11,4 og 12 cm)

Tungefrihet lager en "kanal" for tungen og reduserer risikoen for tungefeil. Utformingen gjør det lett for hesten å komme til ettergift og slappe av i kjeven. Munnstykket egner seg særlig til volter, øvelser med bøyd hest og til sidebevegelser.

 

Turtle Top. Tykkelse: 16mm. Trinseringer: 55 og 70mm i diameter

Dette bittet passer for hester som er "over-aktive" i munnen, biter i munnstykket med tennene, eller har tungefeil. Det flate midtstykket holder bittet sentrert i munnen og med jevn bue over tungen. Hestens fokus blir flyttet vekk fra bittet og over til tøylehjelperne. Det blir lettere å ri med en myk og konsistent kontakt. Bittet passer også for hester som har vansker med ettergift og med å holde korrekt form på overlinjen.

 

Faste ringer

Tranz Angled Baucher. Tykkelse: 14 og 16mm

Går hesten med senket rygg og nesa i været? Dette bittet hjelper til å oppnå en rundere overlinje. Hvis hesten har tendens til å gå over bittet så virker Baucher slik at det viser veien ned ved et mildt nakketrykk samtidig med at bittet løftes opp i munnen og tar trykket vekk fra tungen og ladene. Munnstykket er komfortabelt for hesten og oppmuntrer til stabil kontakt med tøylen.

 

Tranz Angled Muffe. Tykkelse 14 og 16mm.

Trenger du mer stabil kontakt? Hvis hesten er inkonsistent i kontakt med tøylen kan dette bittet tilby mer stabilitet og få hesten til å søke mer ned og fram. Godt egnet for hest som korter seg inn og spenner seg i nakken. Gir også tydelige signaler til siden. Komfortabelt munnstykke som bidrar til at hesten henger mindre på tøylen.

 

Tranz Angled Fullsjekk. Tykkelse 14 og 16mm

Forsterker signaler når du skal svinge. Hjepler også med rettstilling. Veldig godt bitt for retningskontroll. Passer fint til unghester da bittet ligger veldig stabilt i munnen på hesten selv i en panikksituasjon. Oversjenklene kan brukes med eller uten "fulmer loops." Vi anbefaler dog ikke fulmer loops til unghester da man vil miste "lekefaktoren" som er viktig for å oppnå avslappet aksept av bittet.

  

Kandar

Slimma. Tykkelse 14mm. 11,4-16,5cm. 5 eller 7 cm lange stenger (kan også leveres med 9 cm lange stenger).

Gir god løfteaksjon uten å komme i konflikt med hestens gane. Bittet plasseres over den tykkere og mindre sensitive delen av tunga. Anatomisk utforming, tar veldig liten plass i hestens munn. Hvis hesten er var på kontakten med stangbitt kan dette kombiners med et tykkere bridongbitt.

 

Starter. Tykkelse 16mm. 12,7-15,9 cm langt. 7cm lange stenger.

Anbefales som det første stangbittet du introduseres hesten til (stille aksept av bittet). Veldig gunstig bitt til hest med sensitiv munn. Et mildt ergonomisk utformet stangbitt med bred og lav tungefrihet som fordeler trykket jevnt over hele bittets kontaktflate. Munnstykket er konstant 16mm i diameter med en oval provil over tungen slik at det tar liten plass mellom tungen og ganen. Bittet plasseres over den tykke og mindre sensitive delen av tungen. Oppmuntrer hesten til å forlenge nakken og strekke inn i en myk og konsistent kontakt.

 

Aachen. Tykkelse 16mm. 12,7-15,9 cm langt. 7cm lange stenger.

Går hesten over bittet på kandar? Aachen egner seg særlig for hester som har tendens til å gå over tøylen og trekke nesen inn ("påfugl"-form), eller for hester som spenner og korter inn halsen og går med hodet bak loddplanet. Aachen er designet for å gi samling uten anspenthet.